![]() Δεν έχει τελειωμό η κατά μέτωπο επίθεση στην κατοικία. Νέα ΚΥΑ (το γνωστό αποφασίουμε και διατάσουμε) επανακαθορίζει τους ελέγχους στις οικοδομές. Από 100 έως 5.300 ευρώ καθορίζεται η αποζημίωση των ελεγκτών δόμησης ανάλογα με τα τετραγωνικά και το είδος του κτιρίου το οποίο ελέγχεται. Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. 299 / ΦΕΚ 57/16 Ιανουαρίου 2014), αντικαθιστά την από διετίας ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 465) και καθορίζει τους ελέγχους στις οικοδομές. Ειδικότερα, ο αριθμός των ελέγχων οι οποίοι διενεργούνται από τους Ελεγκτές Δόμησης καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία και το είδος των έργων και των εργασιών δόμησης, μόνο για περιπτώσεις όπου απαιτείται έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης. Ένας έλεγχος απαιτείται στα έργα της κατηγορίας Α΄, τα οποία είναι τα εξής:
Δύο έλεγχοι (αρχικός και τελικός απαιτούνται στα έργα της κατηγορίας Β΄:
Τρεις έλεγχοι (αρχικός, ενδιάμεσος και τελικός) απαιτούνται στα έργα της κατηγορίας Γ΄:
Αποζημιώσεις για τη διενέργεια ελέγχων Η αποζημίωση των Ελεγκτών Δόμησης καθορίζεται, ανά έλεγχο και ανά κατηγορία έργου. Για τους τελικούς ελέγχους των εργασιών της Κατηγορίας Α΄ (εκτός από τις προσθήκες καθ' ύψος) η αποζημίωση ορίζεται από 100 ευρώ έως 250 ευρώ. Όσον αφορά τον αρχικό έλεγχο των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄, για κτίρια συνολικής επιφάνειας έως και 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 200 ευρώ, ενώ για κτίρια με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε τριακόσια (300) ευρώ. Όσον αφορά τον ενδιάμεσο έλεγχο των κτιρίων της Κατηγορίας Γ΄, για κτίρια στα οποία απαιτείται ενδιάμεσος έλεγχος, η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,3 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 2.000 ευρώ. Σχετικά με τον τελικό έλεγχο των κτιρίων των κατηγοριών Β΄ και Γ΄ και για την περίπτωση που αφορά τις προσθήκες καθ' ύψος της Κατηγορίας Α΄, ισχύει ότι για κτίρια ή προσθήκες καθ' ύψος με συνολική επιφάνεια έως και 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,5 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, ενώ για κτίρια ή προσθήκες καθ' ύψος με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε 0,4 ευρώ ανά τ.μ. και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 600 ευρώ και μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ 1.001 και 2.000 ευρώ, για τον έλεγχο απαιτούνται δύο Ελεγκτές Δόμησης. Στην περίπτωση που το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται μεταξύ 2.001 και 3.000 ευρώ, για τον έλεγχο απαιτούνται τρεις Ελεγκτές Δόμησης. [με πληροφορίες από το Βήμα] Στο τέλος τα χαράτσια και οι φόροι θα είναι περισσότεροι από την αξία του σπιτιού. Γιατί; Διαβάστε: Τι είναι η Ατζέντα 21 που κρύβουν στα φανερά. Comments are closed.
|
ΕλλάδαΓια την Ελλάδα του σήμερα που παλεύει να επιβιώσει από τις επιθέσεις της παγκόσμιας ελίτ και των πάσης φύσεως μαριονέτων τους. Σημαντικά άρθραΤα διάφορα σενάρια των δονήσεων της ΚρήτηςO Χορός των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στην ΕλλάδαΈξυπνοι μετρητές: Πόσο 'ηλίθιοι' είμαστε;Δωρέα οργάνων - το φονικό παρεμπόριο!ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΠως 'χάνονται' οι Έλληνες...;Αρχείο
November 2014
|